![]() |
Çürükçül Bakterilerin Özellikleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çürükçül Bakterilerin ÖzellikleriÇürükçül Bakterilerin Özellikleri Çürükçül bakteriler: Salgıladıkları enzimlerle bitki ve hayvan ölülerini ve besinleri basit organik maddelere parçalarlar ![]() ![]() ![]() *Ayrıca bitki ve hayvan artıklarını ayrıştırdıkları için doğadaki madde döngüsünü (karbon ve azot döngüsü) sağlamada çok önemli rolleri vardır ![]() *Termojen bakteriler de çürükçül yaşar ![]() ![]() ![]() *Maya bakterileri de çürükçül bakteriler olup sütün yoğurda ve peynire dönüşmesini sağlarlar ![]() *Ortak yaşayan bakteriler: Baklagillerin kökünde yaşayan azot bağlayıcı bakteriler buna örnek verilebilir ![]() ![]() alıntı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|