Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Tıp / Biyoloji / Farmakoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bakterilerin, çürükçül, özellikleri

Çürükçül Bakterilerin Özellikleri

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çürükçül Bakterilerin Özellikleri



Çürükçül Bakterilerin Özellikleri

Çürükçül bakteriler:
Salgıladıkları enzimlerle bitki ve hayvan ölülerini ve besinleri basit organik maddelere parçalarlar Sindirim sonucu oluşan besinleri suda çözünmüş halde emerek alırlar Böylece bir taraftan kendi besin ihtiyaçlarını karşılarken diğer taraftan toprağın organik madde bakımındanzenginleşmesini yani humus oluşumunu sağlamış olurlar

*Ayrıca bitki ve hayvan artıklarını ayrıştırdıkları için doğadaki madde döngüsünü (karbon ve azot döngüsü) sağlamada çok önemli rolleri vardır

*Termojen bakteriler de çürükçül yaşar Bu bakteriler hayvan pislikleri ve ıslanmış kuru ot yığınları üzerinde görülürler Bazen sıcaklığı 90 C’ye yükselterek otların alevlenmesine sebep olurlar

*Maya bakterileri de çürükçül bakteriler olup sütün yoğurda ve peynire dönüşmesini sağlarlar

*Ortak yaşayan bakteriler:
Baklagillerin kökünde yaşayan azot bağlayıcı bakteriler buna örnek verilebilir Havanın serbest azotunu bağlayarak toprağa verir ve toprağın azot bakımından zenginleşmesini sağlar




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.