![]() |
Biyoloji Felsefesi... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biyoloji Felsefesi...Biyoloji Felsefesi, alan olarak diğeri biyoloji alanlarına göre daha çok yenidir ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bu problemler tartışılırken, tarafsız olan bilim maalesef bazı gruplarca siyasallaştırılıyor ve bilim subjektif olmaya zorlanıyor ![]() ![]() ![]() Günümüzde en sıcak tartışmaların yaşandığı konu: "Evrim Teorisi-Yaratılış Teorisi çatışması" yani ateist-dindar çatışması ![]() ![]() ![]() Allah'a inanan bir insan olarak Yaratılış Teorisi'nin su götürmez bir gerçek olduğuna inanıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaten İslam toplumları salt "Kaderci" anlayışla bu duruma düşmüşlerdir ![]() ![]() Evrim Teorisine gelince, ben birtakım çevreler gibi tamamen reddetmiyorum ![]() ![]() Evrim Teorisi bazı çevrelerin anlattığı gibi sadece "İnsan maymundan gelmiştir" tezinden ibaret değildir ![]() ![]() ![]() Biyolojide her zaman rastladığımız Adaptasyon, Modifikasyon, Mutasyon gibi olgular vardır ![]() ![]() Evrim Teorisinde Düşülen Bazı Yanlışlar: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() "Yararlı mutasyonlar vardır ![]() ![]() ![]() Ayrıca Darwin'in "İnsanın Türeyişi" adlı kitabında insanın bazı uzuvlarının hiçbir işe yaramadığını ve fazlalık olduğunu savunmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaratılış Teorisi'nde Düşülen Bazı Yanlışlar 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat baktığımızda Evrim Teorisi ile Yaratılış Teorisi'nin birbirini desteklediği noktalar var: Örneğin Kuran-ı Kerim'de Saffat Suresi'nin 11 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonuç olarak bilim ve din bir arada bulunabilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|