Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çeviren, denizliyi, kemirgen, şaşkına

Denizli'yi Şaşkına Çeviren Kemirgen !

Eski 08-13-2007   #1
puslu

Denizli'yi Şaşkına Çeviren Kemirgen !

Denizli'nin Acıpayam İlçesi'ne bağlı Gümüş Köyü'nün Eşeler Yaylası'nda 1 ay önce bulunan ve türü belirlenemeyen sevimli minik yaratık, köyün maskotu oldu

Kanguru, tavşan, köstebek, sincap ve fareyi andıran sevimli yaratığı görenler hayretlerini gizleyemiyor Kanguru gibi sıçrayarak yürüyen yaklaşık 150 gram ağırlığında, 10 santimetre boyundaki, uzun kuyruklu, uzuk kulaklı yaratığı bularak sahiplenen Veli Turan ona ‘Abbas’ adını verdi

Gümüş Köyü'ndeki arkadaşları, Murat Tutkun, Fuat Turan ve Hasan Tutkun'la birlikte, 1 ay önce Eşeler Yaylası'nda gezerken, Veli Turan'ın ayağı bir çukura girdi Turan, ayağını çıkardığı çukurdan fırlayan bir canlının kanguru gibi sıçrayarak kaçtığını gördü Uzun süren kovalamacının ardından gençler daha önce hiç görmedikleri yaratığı yakalayarak köye getirdi Veli Turan, ‘Abbas’ adını verdiği yaratık için özel bir kafes yaptırarak, onu ekmek ve salatalıkla beslemeye başladı

Bölgede 40 yıldır çobanlık yaptığını belirten Hüseyin Aslan, “Ben bu dağları karış karış bilirim Hayatımda böyle bir yaratık görmedim Kanguru gibi sıçrıyor, görüntüsü fare ve tavşanı andırıyor” dedi

Köy İhtiyar Heyeti Azası Osman Dilhan da Abbas'ın kendileri için büyük şans olabileceğini, Gümüş Köyü'nün tanıtılmasına katkıda bulunacağını belirtti

Köylülerin daha önce görmediklerini ve ne olduğunu bilmediklerini söyledikleri hayvanın Arap tavşanı olduğu anlaşıldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-13-2007   #2
AnTikoR

Çok ilginç ya hele de ismi çok güzelmiş abbas :spiteful:
Paylaşım için sağol puslu

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-13-2007   #3
Gözyaşı

Ben göremedim denizlideyim ama ilginç paylaşım için sağol merak işte ne yaparsın görsek iyi olurdu

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com