Prof. Dr. Sinsi
|
Kan Grubu Ab Olanlar
Kan grubunuzun bilinmesini gerektirecek bir neden ortaya çıkmadan grubunuzu öğrenmek aklınıza gelmeyebilir Oysa ,kan grubunuz sizin yaşamınızda çok önemli bir yer tutan özelliğinizdir Bu önemli özelliği bilmeden dengeli beslenme koşullarını yerine getiremez,hangi hastalıklardan ne şekilde korunmamız gerektiğini bilemezsiniz Kan grupları arasında AB çok ender görülür A grubuyla B grubunun karışmasından meydana gelen bu kan grubuna dünya nüfusunun ancak %5 'i dahildir Ve de bu grup,kan gruplarının en yenisidir Bundan 10-12 yüzyıl öncesine kadar böyle bir kan grubu yoktu
AB Kan Grubuna sahip kişilerin Sağlık Haritaları
Bu kan grubuna dahil olanların bağışıklık sistemleri çok güçlü olur Ancak bazı kanser türlerine yakalanma olasılıkları vardır İki grubun özelliklerini taşıyan AB grubu,alerji,artrit,iltihaplanma gibi sorunlara her zaman rastlayabilir Ab grubunun şaşırtıcı özellikleri bu kan grubunun modern yaşamı simgelemesini sağlıyor:
Karmaşık ve huzursuz şeklinde nitelendirebiliriz AB grubu,ik grubunda özelliklerini taşır Ayrıca sindiirm sistemleri çok duyarlıdır Stresi yenmek için zihinsel faaliyetlerden yararlanabilirler
Diyet Nasıl Olmalı
AB grubundaysanız yiyeceklerinizi seçerken çok titiz davranmak zorundasınız A ve B grublarına zararlı olan birçok yiyecek AB grubu içinde zararlıdır Ancak diğer gruplara pek tavsiye edilmeyen domates AB gruplarına tavsiye edilir Kilo alma konusunda AB'ler A ve B grubundakilerle aynı gen özelliklerine sahiptirler
Mide Asiti Yetersiz
AB gruplarının çok fazla hayvansal protein alması sindirim sistemini zorlayabilir Tıpkı A grubunda olduğu gibi sizinde mide asitiniz yeterli değildir İşte bu yüzden azar azar ve sık sık yemek yemelisiniz Kuzu,koyun,tavşan ve hindi eti yiyebilirsiniz Dana ve sığır etlerinden uzak durmalısınız Tavuk ve piliç eti yerine hindi etini tercih etmelisiniz
Yoğurt Önemli: Sütlü besinler konusunda ,B grubundakilerle aynı alışkanlıklara ağırlık verebilirsiniz Yoğurt yerken iki yumurta beyazı ile bir yumurta sarısı yerseniz,kolesterolünüzün artmasını engellemiş olursunuz
Faydalı olan yiyecekler (Aynı zamanda en emniyetli ilaçlar) :
- Koyun ve hindi eti, kırmızı levrek, sardin, morina, bey balığı, makrel ve ton balığı, taze yumurta,
- Yoğurt, beyaz peynir, eski kaşar, keçi ve koyun sütü ve peyniri,
- Karabuğday ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, pirinç ürünleri ve ekmeği, yumuşak buğday (eski turk buğdayı) ürünleri ve ekmeği,
- Zeytinyağı ve ceviz yağı, ceviz, yerfıstığı, zencefil, ginseng, kuşburnu, papatya, körri, yeşil çay, kimyon, keten tohumu
- Yeşil mercimek, salatalık, karnabahar, beyaz lahana, patlıcan, kırmızı pancar, semizotu, çiğ ıspanak, karalâhana, marul, havuç, pazı, brokoli, , sarımsak, soğan, kereviz, deniz lahanası (laminarya), maydanoz ve her türlü yeşil yapraklı sebze
- İncir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği, karpuz, kivi, ananas, yerelması, pekmez, magnezyum sülfat (İngiliz tuzu)
Zararlı olan yiyecekler:
- Tavuk ve her et (koyun ve hindi hariç), deniz hayvanları
- Mısır ve ürünleri, çavdar ekmeği, buğday tip 405–550 (durra) ve ürünleri, susam ve ürünleri, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş
- Börülce fasulye, ayçiçeği çekirdekleri, pul biber ve her biber, kara ve beyaz biber, domates salçası, şarap sirkesi, enginar, turp, piyasa zeytinler, her türlü sıvı yağ ve katı yağ (zeytinyağı ve ceviz yağı hariç),
- Siyah çay, kahve, Portakal ve suyu, nar ve suyu, muz, avokado, aloe vera, anason, Hindistan cevizi
- Tereyağı, dondurma, süt, Jelâtin, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, früktoz, glikoz, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek
Yenebilenler:
- Havyar
- Arpa ekmeği, keten tohumu, kekik, nane, arpa ve ürünleri, Antep fıstığı, badem
- Kırmızı mercimek, beyaz fasulye, barbunya, pırasa, domates
- Kayısı, dut, kavun ve "Zararlılara girmeyen yiyecekler, meyve ve sebze
Tedavi: Dikkat! Zararlıları unut! Onlar senin için hastalıktır Tavuk, mısır, soda, gazoz ve tüm karbondioksit içeren içecekler, glikoz ve früktoz içeren hazır içecek ve yiyecekler senin düşmanların!
Karışık et (salam, sucuk, sosis gibi);süt ürünleri et ve balık ile; fasulyeyi yoğurt ile yeme! Hazım bozulmasına, zehirli kalıntı oluşturmasına, karaciğer hastalıklarının başlamasına yol açma! Eti azalt! Proteinlerin haftada: 1- 2–3 defa hindi veya koyun eti, 1- 2–3 defa balık, 1- 2 defa tazeyumurta, 3–4 defa peynir, hemen hemen her gün yoğurt (ev yoğurdu!), 1–2 defa yeşil mercimek olsun
Sarımsak yutmaya kendini alıştır! İlk önce 3 diş, sonra 30 dişe kadar çoğalt Böylece yılda 1–2 defa 21 günlükten sarımsak kurları yap Ama 1-3 diş her akşam yutmayı hiç bırakma Yeşil sebzeyi çoğalt! Senin durumunda çiğ ıspanak, maydanoz, semizotu, soğan her gün, brokoli haftada 2–3 defa yemek lazım
Havuç ve havuç suyu, kırmızı pancar ve kırmızı pancar suyu yıllarca kullanmak lazım Karpuz mevsiminde karpuzu tüm hastalıklara karşı büyük nimet olarak gör! ‘Faydalılar’da belgelenmişler senin için en kuvvetli ilaçlardır Sebze ve meyvenin genetiği değiştirilmemişolmasına dikkat et
Hazır yiyecek ve içecekler, parfüm, temizleyici maddeevine alma! Onlar genetiği değiştirilmiş ürünleri içerir Alerjilere, bugüne kadar bilinmeyen hastalıklara yol açarlar
|