![]() |
Pratik Bilgiler Genel |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Bilgiler GenelMutfagInIz İcin Pratik Bilgiler Mutfak, ev hanımlarının en çok ve zevkle vakit geçirdikleri yerdir ![]() ![]() ![]() Et Kızartırken İster ızgarada, ister tavada olsun büyük parça et kızartacaksanız etinizi önce akan soğuk suyun altında biraz tutun ![]() ![]() Yumurtaların Kaynarken Çatlamaması İçin Yumurtalarınızın kaynarken çatlamaması için yumurtaları suya koymadan önce dibini toplu iğne ile delin ![]() ![]() Buzların Çabuk Erimemesi İçin Yemekte yemeğin yanında içeceğiniz içeklerinize koymak için buzluktan çıkardığınız buzların hemen erimesini istemiyorsanız buz kabının içini alüminyum kağıt ile kaplayın ![]() Rendeniz köreldiyse Rendeniz köreldiyse hemen atıp yerine yenisini almanız gerekmez ![]() ![]() ![]() Fırın Tepsilerinizi Temizlerken Börek veya kurabiye pişirdiğiniz fırın tepsilerini temizlemek o kadar zor değil ![]() ![]() Bardakların Çatlamaması İçin Özellikle ince cam bardaklar ısı değişikliğinde hemen çatlar ![]() ![]() ![]() ![]() Gözlerinizin Soğandan Yanmaması İçin Kullanacağınız soğanı bir saat önceden soyup soğuk suda bekletirseniz tüm acılığı gider ve gözleriniz yaşarmaz ![]() Kızartma Yaparken Yağınız Sıçrıyorsa Kızartma yaparken yağın sıçraması doğaldır ![]() ![]() ![]() ![]() Mutfaktaki Kokular Kimimiz mutfakta duran çöp kovasının kokusu, kimimiz pişen yemek kokusu, kimimiz buzdolabının kokusu ![]() ![]() ![]() Karnıbahar, Lahana, Kereviz Kokusu Karnıbahar Lahana, Kereviz gibi sebzelerin pişerken kokularının eve yayılmasını önlemek için haşlama suyuna bir parça mantar tıpası atarsanız tencereden koku yayılmaz ![]() Kızartma Kokusu Kızartma yaparken kokusunun yayılmaması için kızgın yağın içine bir tutam maydonoz atmanız yeterli ![]() Balık Kokusu Balık kokusunun eve yayılmaması içinse bir tutam çayı ateşin üzerine atarak yakın ![]() ![]() Buzdolabındaki Kokular Yiyeceklerinizin üzerini kapatmadan buzdolabına koyarsanız doğal olarak kokular birbirine karışır ve sonuçta kötü bir kokular ortaya çıkar ![]() ![]() ![]() --- Sonraki mesaj --- Balik Kokusu Balik kizarttiktan sonra mutfaga sinen kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardagi su ve 2 çorba kasigi sirkeyi kaynatiniz Limon Kabuklari Suyunu siktiginiz limon kabuklarini atmayiniz ![]() Domates Kabukları Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin ![]() Soğan Soyarken Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun ![]() Mayonez Hazırlama Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın ![]() ![]() Kuru Bakliyat Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin ![]() Soslar Tuz bazen sütü keser ![]() ![]() Kahve Nemli Ise Türk kahvesinin nem aldigini farkederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme seker koyun Tuzluk Tikaniyorsa Tuzluklariniza biraz pirinç koyunuz Kolay Sogutma Buzdolabiniz bozuldu, ya da artik bos yer yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yemeginizin Tuzunu Fazla Kaçirinca Tencereye birkaç parça çig patates atin ![]() ![]() Patetes Pisirmenin Püf Noktası Pisirme suyuna bir kasik sirke koyun ![]() ![]() Ceviz Lekesi Elden Nasil Çikarir? Eller önce 1-2 dakika kadar sirkeye batirilmis bir pamukla ovulur ![]() ![]() ![]() ![]() Bakir Kaplarin Parlatilmasi Bir bezi sirke ile hafifce islatip, bakiri ovun ![]() ![]() Sıktıgınız Limonlari Atmayin Degersiz olarak gördügünüz limon kabuklarini günesli bir yere koyup kurutursaniz, iyi bir temizleme aracina sahip olursunuz ![]() ![]() Yagli Siseler Nasil Temizlenir? Önce deterjanla yikayin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sogan Kokusu Ellerden Çikarilabilir Evvelden hasladiginiz patatesi mutfaktaki isiniz bitince elinize sürerek ovusturunuz ![]() ![]() ![]() Ekmek Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlaniriz, özellikle taze ekmek hemen hamur olur ![]() ![]() --- Sonraki mesaj --- Bayat ekmekleri ziyan etmemek için, ufalayıp, hava almayacak şekilde bir naylon poşete koyarak derin dondurucuda saklayabilirsiniz ![]() ![]() * Çorbanız çok tuzlu olduysa, bir patatesi dörde bölerek içine atın ![]() ![]() * Et pişirirken dağılmaması için, suyuna birkaç damla sirke koyun ![]() * Kesik limonun kurumasını önlemek için, küçük bir tabağa su koyup, limonun kesik tarafını suyun üzerine yerleştirin ![]() * Patateslerin haşlarken dağılmaması için suyuna 1 kaşık sirke ilave edin ![]() * Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için, soğanları soymadan 1 fincan sirkeyi üzerlerine serpip biraz sallayın ![]() * Maydanozlarınızı uzun süre buzdolabında aynı tazelikte koruyabilmek için, bir kavanoza doldurarak ağzını sıkıca kapatın ![]() * Mantarları pişirirken kararmaması için, suyuna tuz ve limon suyu ilave edin ![]() * Katı yumurtayı 10 dakikadan fazla haşlamayın ![]() ![]() * Yumurtalı bulaşıklar ılık suyla yıkanmalıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|