Kulaklı Çorba |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kulaklı Çorbaadına neden öyle derler bende bilmiyorum,dün yaptım çok güzel oldu,tarifini veriyorum isteyen bugun hangi çorbayı yapsam genemi tarhana demesin her neyse tarif şöyle elimize aldığımız soğanı yağda pembeleştiriyoruz sonra içine kabukları soyulmuş domatesleri doğruyorsunuz isteyen rendede yapabilir,daha sonra 1 yemek kaşığı un ilave edin topak topak olmasın dıye arada karıstırıverın,sıcak su ılave edın hazır mantılar var aslında ev yapımı olanlar olsa daha lezzetlı olur 2 avuç atın içine,1 avuçta önceden haşlanmış nohut atın içine istediğiniz baharatıda atın kuru nanede atın güzel bir tat veriyor,malzeme miktarını kendiniz belirleyin karıştırmayı unutmayın arada ve tuz fazla katmayın 2 bulyon olduğu için afiyet olsun |
|
Kulaklı Çorba |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kulaklı Çorbabu çorbanın cok farklısını yemiştim salcalı degilde yogurtluydu ve et suyuyla yapılmıs et parcalarıda vardı içinde ama süper bi çorbaydı kahramanmaraşlı bi teyze yapmıstı neyse benım takıldıgım ne bılıyormusun her gün her gün tarhana demıssın ya eskıden babam tarhana corbası olmadan oruç acmazdı 30 gün o çorba günlük pişerdi evimizde o zaman kızardım ama şimdi nasıl canım cekıyor bılemeszın şimdide eşim sevmez yapmıyorum evde ahh ahh eskı ramazanlarda o kalabalık içinde o günlük pişen tarhana gibisi yokmuş bilememişim kıymetini |
|
|
|