Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çorbasi, değişik, mercimek

Değişik Bir Mercimek Çorbasi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Değişik Bir Mercimek Çorbasi

Malzemeleri

1 su bardaği kirmizi mercimek

1 orta boy patates

1 büyük boy havuç

1 çorba kaşiği un

1 büyük boy soğan

1 tane et bulyon

tuz,karabiber ve aci pulbiber

2 kaşik tereyağinda yemeklik doğranmiş soğani iyice pişirinüzerine unu katin Sürekli kariştirarak kavurun Sonra iyice yikadiğiniz mercimeği ilave edip biraz kavurun Içine ufak ufak doğradiğiniz patatesi ve havucu ilave edip sicak su koyun üzerini beş parmak geçecek kadartuz karabiber ve aci pulbiber ilave edin bitane de et bulyon atip düdüklüyü kapatip kisik ateşte 30 dk Pişirin Pişince blendirla karişimi pürüsüz kivama getirin çok güzel ben yaptim Televizyondan aldim tarifini Muhakak deneyin derim süper oluyoo

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com