Levrek Dolma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Levrek Dolma![]() 1 büyük boy levrek 50 gr margarin 1 soğan 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 7-8 mantar 2 domates Yarım demet maydanoz Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat Tuz, karabiber Üzeri için: 3 çorba kaşığı süt kreması 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri Levrek dolma: Levreği temizleyip fileto çıkarın Bol suyla yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın Soğan ve sarımsağı soyup ince doğrayın Domatesi soyup rendeleyin Mantarları temizleyip dilimleyin Maydanozu temizleyip kıyın Margarini tavada eritin Soğan, sarımsak ve dolmalık fıstıkları ekleyip pembeleştirin Mantarı ilave edip bıraktığı suyunu çekene kadar soteleyin Domates, maydanoz, muskat, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin Fırın tepsisini hafifçe yağlayın İki parça levrek filetonun üzerine malzemeyi paylaştırıp yayın Kenarları üst üste gelecek ve malzeme görünmeyecek şekilde kapatın Kat yerleri altta kalacak şekilde filetoları tepsiye alın Üzerlerine süt kreması döküp kaşarpeyniri serpin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Sıcak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|