Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, havuç, pırasalı, zencefilli

Zencefilli Pırasalı Havuç Çorbası

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli Pırasalı Havuç Çorbası





Yarım kg havuç
1 patates
2 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 pırasa
Kurutulmuş domates
4~5 su bardağı tavuk suyu veya su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
4~5 dal ince kıyılmış maydanoz
Frenk soğanı
Tuz
Karabiber

Zencefilli pırasalı havuç çorbası:
Havuç ve patatesin kabuklarını soyup iri olacak şekilde doğrayın Tereyağı ve ayçiçeği yağını tencereye aktarıp ısıtın Yemeklik doğradığınız pırasayı ilave edip soteleyin Patates, zencefil ve havucu ilave edip 4-5 dakika soteleyin 4 su bardağı sıcak suyu ilave edip karıştırın Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin Tuz ve karabiber ile tatlandırıp blenderle pürüzsüz oluncaya kadar ezin (çorbanın suyu yeterli gelmezse bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz) Kaselere aktarıp üzerine ince kıyılmış frenk soğanı ve kurutulmuş domates serperek sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.