Pastırmalı Ve Kremalı Karnabahar Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastırmalı Ve Kremalı Karnabahar Çorbası![]() 500 gr karnabahar 1 soğan 3~4 su bardağı tavuk suyu veya su 200 ml krema 200 gr pastırma 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı Tuz Karabiber Pastırmalı ve kremalı karnabahar çorbası: Derin bir tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağını alarak kısık ateşte ısıtın Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın ve tencereye ekleyip soteleyin![]() Minik çiçeklere ayırıp yıkadığınız karnabaharları ekleyip 2-3 dakika soteleyin Tavuk suyunu ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin El blenderinden geçirip pürüzsüz kıvama getirin üzerine kremayı ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın 2-3 taşım kaynattıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın![]() Ayrı bir tavada minik küp şeklinde doğradığınız pastırmaları hafifçe kızarıncaya kadar soteleyin Kremalı karnabahar çorbasını kaselere paylaştırın üzerine yağda kızartılmış pastırmaları serpip servis yapın
|
|
|
|