Limonlu Hellim Sarma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Hellim Sarma![]() 6 kırmızıbiber 200 gr hellim peyniri 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 2 dal taze kekik ya da 1 tatlı kaşığı kuru kekik 5 yeşil zeytin ince doğranmış Yarım limonun suyu 1 rendelenmiş limon kabuğu 6 frenk soğanı Tuz Limonlu hellim sarma: Biberleri yıkayın ve fırın ızgarasında közleyin Kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin![]() Peyniri 6 eşit parçaya bölün Her bir dilimi biberlerin içine yerleştirin Üzerine rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu, kekik, zeytin ve pul biber serpiştirin Rulo şeklinde sarın Frenk soğanı ile bağlayın Tuz serpiştirin![]() Fırın ızgarasında biberleri önlü arkalı 5’er dakika pişirin Servis tabağına alıp dilimlenmiş zeytin ve kekik yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis yapın
|
|
|
|