![]() |
Eğitim Arttıkça Sigara Azalıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
black_R-O-S-E
|
![]() Eğitim Arttıkça Sigara AzalıyorYapılan anket sonucuna göre eğitim düzeyi arttıkça sigara tüketiminin azaldığı görüldü ![]() Ankara Genç İş Adamları Derneği'nin (ANGİAD) Başkentte yaptığı anket sonuçları, eğitim ve gelir düzeyi yükseldikçe sigara tüketiminin azaldığını ortaya koydu ![]() Anket sonuçlarına göre, ilkokul mezunlarının yüzde 65 ![]() ![]() ![]() ANGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Birol Akman, anketin, Başkentte 9-11 Temmuz 2007 tarihlerinde 1098 kişiyle yapıldığını belirterek, soruların 15-19, 20-29, 30-39, 40-49, 50-59 ve 60 yaş üstündeki kişilere yüz yüze metodu ile yöneltildiğini söyledi ![]() Dünyadaki sağlık verilerine göre, her yıl dünyada 5 milyon insanın sigaraya bağlı nedenlerden dolayı yaşamını yitirdiğinin belirlendiğini anımsatan Akman, 2030 yılında sigara tüketiminden kaynaklanan ölümlerin 10 milyonu bulmasının tahmin edildiğini kaydetti ![]() ![]() Türkiye'de sigara tüketiminin ciddi boyutlarda olduğuna işaret eden Akman, ANGİAD olarak yaptıkları anket çalışmasıyla, Ankara'da sigara tüketimi ve kullanıcı profilini çıkarmayı hedeflediklerini söyledi ![]() belirterek, bu konuda yapılacak her türlü girişime destek vereceklerini kaydetti ![]() KADINLARDA SİGARA KULLANIMI ORTA YAŞLARDA ZİRVEDE Araştırmaya katılan erkeklerin yaş grubuna göre sigara kullanım oranına bakıldığında yüzde 59 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadınlarda ise yüzde 37 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Araştırmada, eğitim ve gelir düzeyi yükseldikçe sigara tüketiminin azalması dikkati çekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversitede eğitim gören ya da mezun olanların ise yüzde 39 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UYARI YAZILARI VE ZAMLAR ETKİLİ DEĞİL Anket sonuçları, sigara kullananların çoğunluğunun zararlarını bildiği halde içmeye devam ettiğini de gözler önüne serdi ![]() Araştırmaya katılanların yüzde 66 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sigara kullanıcılarının yüzde 39 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ankete göre, katılımcıların yüzde 37 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ankete göre, sigara içenlerin yüzde 61 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SİGARAYA 13-25 YAŞ ARASI BAŞLANIYOR Katılımcıların yüzde 66 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kullanıcıların yüzde 43 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ankete katılanların çoğunluğu erken yaşta sigara içmeye başlamasına rağmen, yüzde 89 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SİGARA İÇME NEDENLERİ ARASINDA STRES İLK SIRADA Ankete göre, sigara içme nedenleri arasında, “stres atma” ve “sıkıntıları geçirme” gerekçeleri başı çekiyor ![]() Katılımcıların yüzde 30 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 46 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
virüs
|
![]() Yapılan anket sonucuna göre eğitim düzeyi arttıkça sigara tüketiminin azaldığı görüldü ![]() gerçekten güzel bir haber teşekkürler black_R_O_S_E ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
puslu
|
![]() uyarı arttıkça sanki eğilimde artıyor ya gerçekten çok kötü bir alışkanlık ![]() bende içiyorum ve bunu utançla söylüyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
black_R-O-S-E
|
![]() yorumun için saol puslu umarım en yakın zamanda sende sigarayı bırakırsın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|