Tereli Hamsi İzgara |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tereli Hamsi İzgara![]() 500 gr hamsi 1 demet tere 1 çay bardağı un 2 su bardağı soğuk su Buz parçaları Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 limonun suyu 1 kırmızı turp Karabiber Tuz Kızartmak için Ayçiçeği yağı Tereli hamsi ızgara: Tere yapraklarını servis tabağına dizin Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp üzerine dökün![]() Diğer tarafta geniş bir kapta soğuk su, buz parçaları ve unu karıştırın ![]() Hamsileri ayıklayıp, tuz ve karabiber serperek 10 dakika bekletin ![]() Bir tavada ayçiçeği yağını iyice kızdırın Hamsileri buzlu suya batırıp kızgın yağda kızartın Tere yaprakları üzerine yerleştirip üzerlerine hafifçe tuz serpin Rendelenmiş turp ile süsleyerek servis yapın![]() AKLINIZDA BULUNSUN Balığı kızartmadan önce içine batırdığınız suyun çok soğuk olmasına dikkat edin Bu yöntemle gümüşbalığı, sardalya, ince kesilmiş somon ve sebzeleri de kızartabilirsiniz
|
|
|
|