Folyoda Levrek Buğulama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Folyoda Levrek Buğulama![]() 150 gr levrek fileto 1/3 kabuğu soyulmuş limon dilimi 1 domates 1 defne yaprağı Yarım kahve fincanı beyaz şarap 1 tatlı kaşığı tuz Yarım yemek kaşığı tereyağı 2~3 dal maydanoz Yarım yemek kaşığı krema Yarım patates 1 diş sarımsak 1/3 havuç Yarım soğan 1 yemek kaşığı tereyağı Folyoda levrek buğulama: Temizlenmiş levreği bol suyla yıkayın Fırın tepsisine alüminyum folyoyu yayın Balığı folyo üzerine yerleştirin üzerine halka dilimlenmiş soğan, domates, patates, sarımsak havuç ve limon dilimlerini yerleştirin![]() üzerine maydanoz yaprakları ve tereyağı da ilave edip, defne yaprağı, tuz, karabiber ve beyaz şarabı aktarıp folyoyu kenarlarından sıkıca kapatın ![]() önceden ısıttığınız 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Fırından alıp folyoyu keserek sıcak servis yapın
|
|
|
|