Akdeniz Usulü Somon Balığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Akdeniz Usulü Somon Balığı![]() 250 gr somon balığı 1 soğan 2 defne yaprağı Yarım kereviz 1 havuç Sos için 1 kırmızıbiber 1 sarı biber 1 yemek kaşığı küp doğranmış domates 2 sivri biber 1/3 havuç 1/3 kabak 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz 1 yaprak fesleğen 2 siyah zeytin 2 yeşil zeytin 1 yemek kaşığı balık suyu 1 yemek kaşığı balzemik sirkesi Akdeniz usulü somon balığı: Küçük bir tencereye ince doğranmış soğan, defne yaprağı, küp doğranmış kereviz ve havucu alıp, üzerini geçecek kadar su ilave ederek kaynatın ![]() Tencerenin üzerine delikli süzgeci yerleştirin Temizlenmiş somon balıklarını süzgecin üzerine alıp üzerini kapatarak yaklaşık 5-10 dakika buharda haşlayın![]() Diğer tarafta sosu için gerekli tüm malzemeleri küçük doğrayıp bir kapta harmanlayın üzerini geçecek kadar suda çok az haşlayın Ilınınca, tuz, zeytinyağı, balık suyu, balzamik sirkeyi ilave edip karıştırın Somonları servis tabağına alın Sosu üzerine paylaştırıp taze çekilmiş karabiber serperek servis yapın
|
|
|
|