Deniz Ürünlü Krep |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Ürünlü Krep![]() İç harcı için 100 gr karides 2 kabak 2 havuç Yarım çay bardağı zeytinyağı Krep hamuru için 3 yumurta 1 su bardağı un 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı süt 1 çay kaşığı ucu tuz Sos için 1 tatlı kaşığı un 1 kahve fincanı soya sosu Yarım limonun suyu Tuz Karabiber Deniz ürünlü krep: Kabak ve havuçları soyup jülyen doğrayın Karidesleri tuzlu suda haşlayın Sos için, un, soya sos, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın Karides ve sebzeleri ilave edip harmanlayın Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın Bütün malzemeleri ekleyip 10-15 dakika soteleyin Krep hamuru için, yumurta ve tuzu bir kapta mikserle 2 dakika çırpın Un, zeytinyağı ve süt ve tuzu ilave edip pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpmaya devam edin Karışımı 10 dakika bekletin![]() Teflon tavayı kısık ateşte ısıtın Krep hamurundan bir kahve fincanı kadar alıp tavanın ortasından başlayarak dökün Yayılması için tavayı sallayın 1-2 dakika bekleyip bir spatulayla çevirerek diğer tarafını da pişirin Diğer krepleri de aynı şekilde hazırlayın Sebzeli ve karidesli malzemeyi kreplere sararak servis yapın
|
|
|
|