Sardalya Mücveri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sardalya Mücveri![]() 500 gr sardalya 8 dal taze soğan 1 demet maydanoz 1 demet dereotu 8-10 yaprak nane 2-3 dal arapsaçı 1 su bardağı mısır unu 4 yumurta 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Sardalya mücveri: Sardalyaların kafalarını koparın, pullarını, iç organlarını ve kılçıklarını ayıklayın Fileto etleri tuzlayıp biberleyin 20 dakika dinlendirin![]() Taze soğan, maydanoz, dereotu, nane ve arap saçlarını ayıklayıp ince kıyın Çukur bir kaba alın Sardalya filetoları boylamasına ikiye bölün Mısır ununa bulayıp fazla unları silkeleyin Yeşilliklere ilave edip karıştırın Yumurtaları çırpın ve karışıma ekleyin![]() Bir tavaya zeytinyağını aktarıp iyice kızdırın Karışımı kaşık yardımıyla tavaya dökün Al tüst ederek kızartın Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alıp yağını bırakınca soğutmadan servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|