İstakoz Pilaki Ve İmambayıldı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstakoz Pilaki Ve İmambayıldı![]() 4 patlıcan 2 soğan 1 dolmalık yeşil biber 4 diş sarımsak 2 çorba kaşığı zeytinyağı 10 gr tereyağı 2 domates 1 çorba kaşığı domates salçası Tuz toz beyazbiber Istakoz için 250 gr temizlenmiş ıstakoz 10 arpacık soğan 2 diş sarımsak 1 havuç 1 patates 1 gr çam sakızı 2 çorba kaşığı zeytinyağı Bir tutam tarçın Tuz toz beyazbiber Istakoz pilaki ve imambayıldı: Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun ve uzunlamasına ortadan ikiye kesin Acılığını gidermek için tuzlu soğuk suda 15 dakika bekletin Süzüp kurulayın ve yağda kızartın Kağıt bir havlu üzerinde fazla yağını süzdürün İç malzeme için soğan, biber ve sarımsakları temizleyip kıyın Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan, sarımsak, iki çorba kaşığı su ile sulandırılmış salça ve biberi ekleyip kavurun Tuz ve beyazbiberi ekleyip tatlandırın Ocaktan alıp ılınmaya bırakın Salçalı karışımı patlıcanların içine paylaştırın Önceden ısıtılmış 140 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Istakoz için havuç ve patatesi soyup küp şeklinde kesin Arpacık soğanları temizleyin Zeytinyağını tencerede ısıtıp arpacık soğanlar, sarımsak ve havucu soteleyin Istakoz, tuz, tarçın, beyazbiber ve üzerini örtecek şekilde su ekleyin Kısık ateşte 20 dakika pişirdikten sonra en son patatesleri ilave edin Patatesler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın İmambayıldıyı servis tabağına alın Üzerine ıstakoz pilakisini yerleştirin Garnitür ile birlikte servis yapın
|
|
|
|