Çikolata Soslu Enginarlı Muffin |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolata Soslu Enginarlı Muffin![]() Kek için 4 enginar 100 gr tereyağı 4 çorba kaşığı tozşeker 1 5 su bardağı un3 çorba kaşığı pirinç unu 1 paket kabartma tozu 6 çorba kaşığı süt 2 yumurta 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi Üzeri için 150 gr bitter çikolata 75 gr beyaz çikolata 250 gr kaymaklı dondurma Çikolata soslu enginarlı muffin: Enginarları temizleyip doğrayın Limonlu suda iyice yumuşayana kadar haşlayın Süzüp çatalla ezerek püre yapın Oda ısısında bekletilmiş tereyağını çukur bir kaba alın Tozşekeri ekleyip mikserle krema olana kadar çırpın Un, pirinç unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın Süt ve yumurtayı ekleyip pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar çırpın Ceviz ve enginar püresini ilave edip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın Hamuru yağlanmış muffin kalıplarına üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin![]() Çikolataları ayrı kaplarda benmari usulü eritin Keklerin üzerine bitter çikolata sürüp katılaşana kadar bekletin Üzerine beyaz çikolatayı ip gibi akıtarak şekiller çizin Beyaz çikolata katılaşınca dondurma ile birlikte servis yapın
|
|
|
|