Keskan Üzerinde Kalamar Dilimleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Keskan Üzerinde Kalamar Dilimleri![]() 100 gr buğday 30 gr kaşar peyniri 1 yemek kaşığı tereyağı Kırmız toz biber 80 gr kalamar 100 gr sivri biber turşusu Tuz 1 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı un Keskan üzerinde kalamar dilimleri: Buğdayı 1 gün önceden ıslatın Tencerede üzerine 2 parmak geçecek miktarda su ilave edip haşlayın Haşlama sırasında buğdayın nişastasını kaybetmemesine dikkat edin![]() Kalamarı en az bir gün önceden bir kapta biber turşusu ile birlikte bekletin Haşlanmış ve suyu çekilmiş buğdayı tencerede kaşar peyniri ve tereyağının yarısını ilave ederek karıştırın![]() Kalamarı ucunda pay bırakacak şekilde dilimleyin Tamamen dilimlere ayırmayın ki daha sonra daire şeklinde birleştirebilesiniz Un ve nişasta karışımına bulayıp derin bir tencerede biberlerle beraber kızartın![]() Servis tabağının ortasına buğday karışımını aktarın Üzerine kızarmış kalamarın iki ucunu birleştirip kürdanla tutturarak yerleştirin Bir kapta tereyağı ve toz kırmızı biberi kızartın Sosu kalamarın üzerine döküp servis yapın
|
|
|
|