![]() |
İspanak'lı Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanak'lı Pasta![]() Çok farklı bir lezzet ıspanaklı yaş pastayı mutlaka denemelisiniz ![]() ![]() ![]() içindekiler Keki İçin : •250 gr ıspanak (tahminen blenderdan geçirilmiş hali 3 yemek kaşığı) •4 yumurta •1 su bardağı sıvı yağ •1 su bardağı şeker •1 yemek kaşığı tereyağı •1 paket vanilya •1 paket kabartma tozu •Aldığı kadar un Muhallebi İçin •4 su bardağı süt •1 çay bardağı toz şeker •2 çay bardağı un •1 yumurta sarısı •1 paket vanilya Üzeri İçin : •1 poşet krem şanti •1 su bardağı süt Ayrıca : •2 çay bardağı süt (keki ıslatmak için) hazırlanışı •250 gr ıspanağın sadece yapraklarını temizleyip 1,5 su bardağı kadar su ile haşlayın ![]() •Ispanaklar haşlanınca suyunu süzüp blenderdan geçirin ![]() ![]() •Kek için yumurta ve şekeri çırpın ![]() ![]() •Biraz un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek normal bir kek kıvamında kek hamuru elde edin ![]() •Küçük bir tepsi ya da kek kalıbını yağladıktan sonra, hamuru dökün ve 170 C'de pişirin ![]() •Kekiniz pişerken muhallebiyi hazırlayın ![]() ![]() •Daha sonra sütü ve yumurta sarısını ilave edin ![]() ![]() •İndirmeye yakın vanilyayı ilave edin ![]() ![]() •Muhallebi soğurken krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın ![]() •Kek pişince kalıptan çıkarın ve kenarlarını incecik kesin ![]() ![]() ![]() •Keki yanlamasına ortasından bir bıçak yardımıyla ikiye ayırın ![]() ![]() •Yapmış olduğunuz muhallebinin yarısını ıslatmış olduğunuz kekin üzerine döküp yayın ![]() ![]() •Üst kat keki de 1 çay bardağı süt ile ıslatıp üzerine önce muhallebiyi yayın ve daha sonra kalan krem şantiyle pastanın her yerini düzgünce kapatın ![]() •Üzerine daha önce blenderdan geçirdiğiniz kekin kenarlarını serpiştirin ![]() ![]() dır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|