Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aşureli, tarifi, tart

Aşureli Tart Tarifi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aşureli Tart Tarifi



Aşureli Tart Tarifi
Malzemeler

  • Hamur için: 150 gram tereyağı
    1 çorba kaşığı yoğurt
    1 su bardağı pudraşekeri
    1 çay bardağı buzlu su
    2 su bardağı un
    1 çorba kaşığı buğday nişastası
    1 çay bardağı toz antepfıstığı
    Bir tutam tuz
    İçine:
    2 paket hazır aşure karışımı
    35 su bardağı süt
    Dondurma

Aşureli Tart Yapılışı


DERİN bir kaba tereyağı, yoğurt, pudraşekeri ve tuz koyup karıştırın Unu, nişastayı, toz antepfıstığını ilave edin Yoğurup, gerekirse soğuk su ekleyin Tart kalıbını iyice yağlayın Yoğurduğunuz hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açıp, kalıbın içine yayın 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin Bu arada aşureyi, ambalaj üzerindeki tarife göre hazırlayın (poşetin tamamını 35 su bardağı süte ilave edin Orta ateşte karıştırarak 20 dakika kaynatın) Soğumaya bırakın Fırından aldığınız tart soğuyunca, üzerine aşureyi yayın Dondurma ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.