Peynirli Mihrap Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Mihrap Böreği![]() 2 hazır yufka 2 yumurta Yarım çay bardağı et suyu 50 gr tereyağı İç harcı için 200 gr beyaz peynir 2 yumurta 1 demet maydanoz Peynirli mihrap böreği: Maydanozu temizleyip ince kıyın Beyaz peyniri çatalla ezip yumurtaları ekleyin İyice karıştırdıktan sonra kıyılmış maydanozu ekleyin Diğer iki yumurtayı bir kaseye kırıp çırpın Et suyunu ekleyip tekrar çırpın İlk yufkanın üzerine çırpılmış yumurtayı sürün Yufkayı ikiye katlayın Uzun kısmına peynirli harcın yarısını yayıp rulo şeklinde sarın Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Diğer yufkayı da aynı şekilde kalan malzemeyle hazırlayıp tepsiye alın Tereyağını eritip rulo yufkaların üzerine gezdirin önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin Dilimleyip servis yapın
|
|
|
|