Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dereotlu, kabaklı, poğaça

Dereotlu Ve Kabaklı Poğaça

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dereotlu Ve Kabaklı Poğaça





2 yumurta (1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırın)
1 su bardağı süt
125 gr tereyağı (eritilmiş)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç harcı için
3 kabak
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

üzeri için
Yumurta sarısı
Haşhaş tohumu
Tuz

Dereotlu ve kabaklı poğaça:
Tereyağı, yumurta ve sütü yoğurma kabına alıp karıştırın Kabartma tozu, tuz ve unu ekleyerek yoğurun üzerini kapatıp dinlendirin Kabakları rendeleyip suyunu süzdürün Peynir, pul biber, dereotu ve tuzu ekleyip karıştırın Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın çay tabağı büyüklüğünde açın Yarısına kabaklı harçtan paylaştırıp ay şeklinde kapatın üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.