![]() |
Antepfıstıklı Tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antepfıstıklı Tart![]() 150 gr un yarım paket vanilya 30 gr Şeker 70 gr tereyağı 1 limonun rendelenmiş kabuğu 2 yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı su Üzeri için yarım litre süt 5 yumurtanın sarısı 40 gr un yarım yeşil limonun rendelenmiş kabuğu 100 gr ince çekilmiş antep fıstığı 5~6 yaprak ıspanak Süslemek için taze meyveler meyve sosu Antepfıstıklı Tart: Un,Şeker,rendelenmiş limon kabuğu vevanilyayı hamur yoğurma kabın da harmanlayın ![]() ![]() ![]() Ispanağı yıkayıp kıyın ve haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ocağın üzerine alıp kısık ateşte azar azar süt ilave ederek pişirin ![]() ![]() ![]() Hamuru ısıya dayanıklı tart kalıbına yayın ve pişme esnasın da çok fazla kabarmaması için çatalla (kalıbın tabanına değdirmeden) delin ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında hamur kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|