Böğürtlenli Tart |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Böğürtlenli Tart![]() 2 5 su bardağı unYarım su bardağı toz şeker Yarım kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı toz fındık 1 yumurta 120 g soğuk tereyağı İç harcı için 500 gr böğürtlen 1 çay bardağı pudra şeker 2 yemek kaşığı buğday nişastası Üzeri için 1 yumurta akı 1 çay bardağı file badem Böğürtlenli tart: Derin bir kapta un, toz şeker, kabartma tozu, vanilya ve toz fındığı iyice karıştırın Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra 1 yumurtayı, küp şeklinde doğranmış tereyağını ekleyip orta sertlikte bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun Streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin![]() Dinlenmiş hamurun 2/3’lük kısmını merdane yardımıyla kalıbın büyüklüğünde açın Tart kalıbını margarin ile yağlayın Açtığınız hamuru kenarlarından hafif taşacak şekilde kalıba yerleştirin![]() Harç için gerekli malzemeleri bir kapta iyice karıştırın Hazırladığınız harcı hamurun üzerine döküp düzgün bir şekilde yayın Kalan hamuru da tart kalıbının büyüklüğünde açın Tartın üzerini kapatın Hamurun kenarlarını düzeltip yumurta akı sürün File bademleri üzerine serpiştirin Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Servis yapın
|
|
|
|