Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
badem, kaplı, kruvasan

Badem Kaplı Kruvasan

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Badem Kaplı Kruvasan





4 kruvasan (bayat)
2 yemek kaşığı tereyağı (50 gr)
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta akı
25 çay bardağı badem unu
üzeri için
1 yumurta akı
1 su bardağı file badem
Yarım su bardağı pudra şeker

Badem kaplı kruvasan:
Kruvasanları enine ikiye kesin Bir kapta tereyağı ve toz şekeri mikser ile iyice karıştırın üzerine yumurta akını ekleyip tekrar karıştırın Son olarak badem ununu ilave edip karıştırdıktan sonra 4 (yarı) kruvasana sürün üzerlerine diğer kruvasanları kapatın Kruvasanları yumurta akına buladıktan sonra file badem ile iyice kaplayın Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.