![]() |
Sardalyalı Karnıyarık Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sardalyalı Karnıyarık Böreği![]() 2 yufka 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı susam 2 yemek kaşığı çörekotu Harcı için 20-30 sardalya veya hamsi 1 tatlı kaşığı karabiber 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 limon 1 demet maydanoz 4 dal taze soğan 5-6 dal dereotu 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı buğday veya mısır unu Sardalyalı karnıyarık böreği: Balıkların kılçıklarını iyice temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Maydanoz, taze soğan ve dereotlarını ayıklayıp yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yufkaları 4 parçaya bölün ![]() ![]() ![]() ![]() Harçtan bir miktar alıp köşelemesine yufkanın ortasına yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı işlemleri diğer yufkalar içinde yaptıktan sonra böreklerin üzerini zeytinyağı ile yağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|