Enginar Kalpli Somon |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginar Kalpli Somon![]() 4 parça somon fileto 600 gr enginar kalbi 2 diş sarımsak Yarım su bardağı zeytinyağı Taze kekik Kuru kekik Deniz tuzu Karabiber Yarım limonun suyu Enginar kalpli somon: Enginar kalplerini buharda haşlayın Sarımsakları rendeleyip geniş bir kaba alın Zeytinyağı, limon suyu, kuru kekik, taze kekik, tuz ve enginar kalplerini ekleyip karıştırın üzerini örterek 1 saat buzdolabında bekletin Somonları fırın kabına yerleştirin üzerine tuz, karabiber serpiştirip zeytinyağı gezdirin ve 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Somonları enginar kalpleri ile birlikte servis tabağına yerleştirin Enginarların marine sosunu somonların üzerine gezdirip servis yapın
|
|
|
|