Portakallı Biscotti |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Biscotti![]() Malzemeler 280 gr un ½ çay kaşığı karbonat ½ çay kaşığı kabartma tozu 1 tutam tuz 125 gr tereyağ / margarin oda hararetinde 250gr şeker 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 1 ½ cay kaşığı likid vanilya yada 1 paket vanilya 2 yumurta 185 gr kabuklarından ayrılmış fıstık (isteğe bağlı) Hazırlanışı Unu, karbonatı, kabartma tozunu, tuzu hep birlikte karıştırın,başka bir kapta yağı, şekeri, portakal kabuklarını ve vanilyayi karıştırın Mixerle iyice birbirine karışsın Yumurtaları bulamaca tek tek mixerla karıştırıp fıstıkları katın ve en son unu karıştırın 1 saat buzdolabında bekletip yağlanmış fırın tepsisine koyun 180 derece ısıtılmış fırında 30-45 dakika pişirin![]() Fırından alın Ilıkken istediğin kalınlıkta dilimleyip tekrar fırında 10-15 dakika daha iyice altın rengini alana dek pişirin![]() Biscottiler 10 gün kadar hava almayan kavanozlarda saklanabilir
|
|
|
|