Kayısılı Rulo Bisküvi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı Rulo Bisküvi![]() Hamur için 6 su bardağı un 250 gr eritilmiş ılık tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı toz şeker 1 paket kabartma tozu İç malzeme için 500 gr kayısı 1 çay bardağı su 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı çekilmiş badem Kayısılı rulo bisküvi : Kayısıları ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın Tencereye alıp şeker ve suyu ilave edin Kısık ateşte 10-15 dakika suyunu iyice çekene kadar pişirin Bademi ekleyip karıştırın Ocaktan alıp soğumaya bırakın![]() Tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, şeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırın Unu azar azar ekleyip pütürsüz bir hamur yoğurun Hamuru top şeklinde kapatıp üzerini örtün ve 20 dakika bekletin![]() Hamuru iki eşit bezeye ayırın Merdane ile tek tek açarak iki dikdörtgen hamur hazırlayın Kayısılı harcı hamurların üzerine paylaştırın Uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın![]() Rulo hamurları bir parmak kalınlığında dilimleyin Yağlanmış fırın tepsisine kesik tarafları üste gelecek şekilde yerleştirin 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın Ilık servis yapın
|
|
|
|