Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
topik

Topik

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Topik





500 gr haşlanmış nohut
1 su bardağı tahin
3 soğan
50 gr dolmalık fıstık
Yarım demet maydanoz
Karabiber
Kişniş
Yenibahar
Tuz
Süslemek için
Taze kekik

Topik:
Haşlanmış nohutları mutfak robotuna alın 3 yemek kaşığı tahin, karabiber ve tuz ekleyip 2 dakika karıştırın
Soğanların kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayın Üzerini geçecek kadar su ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Suyunu süzüp ayırın ve soğanları soğumaya bırakın

Maydanozları ince kıyın ve soğana ekleyin Tahin, tuz, karabiber, yenibahar, kişniş ve dolmalık fıstıkları ilave ederek karıştırın

Temiz bir tülbenti 20 cm x 20 cm ölçülerinde kesip ıslatın Nohutlu karışımdan üzerlerine paylaştırın Islak bir tülbenti üzerlerine serip merdane ile yayın Tülbenti kaldırıp ortalarına soğanlı harçtan ekleyin ve tülbenti yukarıya doğru toplayıp büzün İp ile sıkıca bağlayın

Tencerede su kaynatıp nohut bohçalarını 30 dakika pişirin Sudan çıkartıp soğumuş olan soğan suyunda bekletin Tülbentleri çıkartıp üzerini taze kekik yapraklarıyla süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.