Kiremitte Levrek Balığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kiremitte Levrek BalığıKiremitte Levrek Balığı (6 Kişilik) Malzemeler 2 kg levrek balığı 3 kuru soğan 1 demet maydanoz 200 gr tereyağı 1 limon 1 su bardağı beyaz şarap 1 çay kaşığı kırmızı biber Tuz, beyazbiber Yemeğin Yapılışı Balıkları temizleyip, iyice yıkadıkıtan sonra tuzlayarak 10 dakika kadar dinlendirin Temiz kíremetin üzerine tereyağı sürüp fırında kızdırın, balığı üzerine yerleştirin![]() Soğan ve maydanozu ince ince kıyarak, tuz ve beyazbiberle birlikte mutfak robotunda karıştırın Hazırladığınız karışımı balığın üzerine sürerek 200 derece ısıdaki fırına verin Fırında 15-20 dakika pişirdiğiniz balığın üzerine beyaz şarap dökerek servis yapın
|
|
|
|