Ev Yapımı Somun Ekmek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Yapımı Somun Ekmek![]() 1 kg un 500 ml sıcak süt 1 su bardağı ayçiçeği yağı 1 yemek kaşığı tuz 3 yemek kaşığı toz şeker 1 yaş maya üzeri için 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi Yarım çay bardağı su çörek otu Ev yapımı somun ekmek: Maya, tuz ve toz şekeri bir kapta karıştırın Ayçiçeği yağını ekleyin Sütü ilave edip iyice karıştırın Unu ekleyip 10 dakika yoğurun üzerini bir bezle kapatıp mayalandırın![]() Hamur kabarınca istediğiniz formu verin Yağlı kağıt serili tepsiye aktarın 20 dakika bekletin üzerine pekmezli su sürüp, çörek otu serpikten sonra 20 dereceye ayarlanmış fırında pişirin Servis yapın
|
|
|
|