İspanaklı Mantı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Mantı![]() 1 yumurta 1 su bardağı ılık su 3 su bardağı un Tuz İç malzeme için 700 gr ıspanak 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 soğan Tuz Karabiber Üzeri için 1 5 su bardağı sarımsaklı yoğurtNane 60 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı biber salçası Ispanaklı mantı: Su, tuz ve yumurtayı bir kasede çırpın Unu ekleyip yoğurun Hamuru 4 parçaya bölüp üzerini örterek 30 dakika dinlendirin Ispanakları doğrayıp haşlayın Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavurun Ispanakları ekleyip 2 dakika soteleyin Tuz, karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın![]() Bezeleri unlanmış tezgahta açın Ispanaklı harçtan aralıklı olarak hamurun üzerine dizin İkinci bezeyide aynı büyüklükte açıp üzerine kapatın Kenarı tırtıklı rulet ile karelere bölün Tuzlu kaynayan suda haşlayıp servis tabağına alın Tereyağı eritip salçayı 3 dakika kavurun Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ döküp, nane serpiştirerek servis yapın
|
|
|
|