Rulo Mantı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rulo Mantı![]() 2 hazır yufka 250 gr kıyma 1 su bardağı yoğurt Tuz Karabiber Kırmızı tozbiber 2 diş sarımsak Kızartmak için Sıvıyağ Rulo mantı: İki yufkayı üst üste serip sekiz eşit parçaya bölün Her parçayı fırça ile suyla ıslatarak rulo şeklinde sarın Düz bir tabağa alıp yanyana dizin ve buzlukta 1 gün bekletin Yağsız teflon tavada kıymayı kavurun Baharatı ilave edip 5-6 dakika daha kavurun Mantıları buzluktan çıkarıp çözülmeden 3’er cm uzunluğunda kesin Kızgın yağda kızartıp servis tabağına alın Üzerine kıymalı harcı ilave edin Sarımsaklı yoğurdu gezdirip sıcak servis yapın
|
|
|
|