![]() |
Sütlü Gül Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü Gül Böreği![]() 3 hazır yufka 1 çay bardağı eritilmiş ılık tereyağı Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri İç malzeme için 250 gr sosis 2 domates 2 soğan 1 sivri biber 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı Tuz Sos için 2 yumurta 1 çay bardağı süt 1’er çorba kaşığı çörekotu ve susam ![]() Sütlü gül böreği: Sosisleri hafif haşlayıp önce uzunlamasına dörde sonra parmak uzunluğunda kesin ![]() ![]() ![]() ![]() Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp soğanı soteleyin ![]() ![]() Yufkalardan birini tezgahın üzerine serip 4 eşit üçgene kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böreğin sosu için iki yumurta ve sütü bir kapta çırpıp hamurların üzerine gezdirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|