Üzümlü Ve Fındıklı Paskalya Çöreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üzümlü Ve Fındıklı Paskalya Çöreği![]() 500 gr un 1 küçük paket kuru maya 150 gr toz şeker 125 gr tereyağı 2 yumurta 1 çorba kaşığı mahlep 150 ml ılık su 1 tutam tuz Yarım su bardağı fındık Yarım su bardağı kuru üzüm Üzeri için 1 yumurta sarısı Üzümlü ve fındıklı paskalya çöreği: Tereyağını eritip ılınmaya bırakın Elenmiş un, ma ya, tuz, şe ker ve mah le bi ha mur yoğurma kabında harmanlayın![]() Eritilmiş tereyağı, yumurta ve su ilave ederek, biraz yumuşak bir hamur yoğurun Üzüm ve fındığı ekleyip tekrar yoğurun Kabarması için 30 dakika bekletin![]() Kabaran hamuru üç ayrı bezeye ayırın Unlanmış tezgah üzerinde avuçlarınızla, orta kısmı kalın, uçlara doğru incelen uzun şeritler el de edin![]() Üç parçayı ucundan birleştirip, saç örgüsü yapın Uçlarını daire şeklinde birleştirip, yağlanmış fırın tepsisine alın Hamurun yayılmaması için ortasına küçük bir kavanoz veya ısıya dayanaklı cam kase yerleştirin![]() Üzerine yumurta sarısı sürüp file fındık ser pin Önceden ısıtılmış 180 de re ce ye ayarlı fırında 30 dakika pişirin Fırından alıp ılındırın Dilimleyip servis yapın
|
|
|
|