![]() |
Haşhaşli Rulo Çörek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haşhaşli Rulo Çörek![]() 1 paket margarin 1 su bardağı ılık süt 1 yumurta (sarısı üzerine ) 1 paket yaş maya 1 tatlı kaşığı şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un İçine sürmek için yağlı çekilmiş haşhaş Maya, ılık süt ve şeker içinde eritildikten sonra margarin tuz ve yumurta akıyla bir süre karıştırılır ![]() Üzerine azar azar elenmiş un ilave edilerek yoğrulmaya başlanır ![]() ![]() Hamurdan bir avuç büyüklüğünde koparılır, tezgaha un serpilerek kare şeklinde açılır ![]() Hamurun üzerine haşhaş sürülerek hamur rulo şeklinde katlanır ![]() ![]() ![]() Pişen çöreklerimiz biraz soğuduktan sonra 3 parmak kalınlığında verev kestikten sonra servis yapalır ![]() |
![]() |
![]() |
|