![]() |
Ev Eriştesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Eriştesi![]() 500 gr makarnalık un 4 yumurta 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı tuz Yarım su bardağı un Ev eriştesi: Unu hamur yoğurma kabına eleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru tekrar yoğurup silindir şekli verin ![]() ![]() Bezeleri açarken altına ve üstüne un serpin ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerlerine un serptiğiniz yufkaları üç parmak genişliğinde rulo şeklinde sarın ![]() Ruloları keskin bir bıçak yardımıyla yarım cm kalınlığında kesin ![]() Şeritlerin yapışmaması için silkeleyip birbirinden ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|