Üzümlü Tatlı Simit |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üzümlü Tatlı Simit![]() 2 su bardağı un 2 su bardağı mısır unu 1 5 su bardağı toz şeker3 yumurta 1 portakalın rendelenmiş kabuğu 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı taze portakal suyu 400 gr beyaz ve kırmızı üzüm 150 gr eritilmiş ılık tereyağı 1 çorba kaşığı bal 1 tatlı kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi 1 çay bardağı pudra şeker Üzümlü tatlı simit: Üzümleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın Un, mısır unu, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın Yumurtalar ve şekeri başka bir kapta çırpın Ilık tereyağı ve portakal suyunu ekleyip karıştırın Unlu harcı ve portakal kabuğunu ilave edip pütürsüz bir hamur elde edene kadar mikserle çırpın Üzümlerin yarısını ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın Hamuru yağlanmış 24 cm çapındaki ortası delik kek kalıbına dökün Üzerine kalan üzümleri hafifçe bastırarak dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin Ilınınca üzerine bal gezdirip pudra şeker ve hindistan ceviziyle süsleyin Dilimleyip servis yapın
|
|
|
|