Fırında Patatesli Hamsi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Patatesli Hamsi![]() 500 gr hamsi 3 orta boy patates çeyrek demet maydanoz 3 yeşil soğan 4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber 3~4 defne yaprağı Fırında patatesli hamsi: Hamsileri iyice temizleyip yıkayın ve süzgece alıp yarım saat suyunun süzülmesi için bekletin Fırını 180 dereceye ayarlayın ve fırın kabını iyice yağlayın![]() Patatesleri minik küp şeklinde doğrayın Yeşil soğanları ve maydanozları ince kıyın Bir kapta zeytinyağı, tuz maydanoz ve soğanları harmanlayın![]() Fırın kabına harçtan biraz serpin üstüne hamsileri dizin Tekrar harçtan yerleştirip hamsileri dizin Malzeme bitinceye kadar tekrarlayıp defneyapraklarını en üste yerleştirin Yaklaşık 30-35 dakika pişirin ve servis yapın
|
|
|
|