Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güllü, kurabiye

Güllü Kurabiye

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllü Kurabiye





30 gr güllü lokum
80 gr tereyağı
2 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı gülsuyu
35 su bardağı un
Pudraşeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Güllü kurabiye:
Lokumları çok küçük küpler şeklinde doğrayın Yumuşatılmış tereyağına şeker ilave edip krema kıvamına gelen kadar çırpın Yumurta, süt ve gül suyunu ekleyip çırpmaya devam edin Un, lokum ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerlerine kürdan yardımıyla çizgiler yapın Önceden ıstılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin Ilınınca üzerlerine pudra şeker serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.