Paella Valenciana (İspanya) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Paella Valenciana (İspanya)![]() 1 levrek fileto 200 gr dondurulmuş kalamar 250 gr kuşbaşı hindi göğüs eti 2 dolmalık yeşilbiber 3 dolmalık kırmızıbiber 2 sivribiber 2 domates 6 diş sarımsak Yarım su bardağı zeytinyağı 1 5 çorba kaşığı biber salçası1 tutam safran 2 5 su bardağı tavuk suyu1 su bardağı pirinç 1 demet maydanoz Tuz Paella Valenciana: Levrek filetoyu iri parçalar halinde kesin Sarımsağı soyup ezin Biberleri temizleyip iri parçalar halinde doğrayın Domatesleri yıkayıp kurulayın Parmak kalınlığında dilimleyin Geniş ve yayvan bir tencerede zeytinyağının yarısını ısıtın Kalamar ve hindi etini ilave edip 5 dakika kavurun Biberleri ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin Biberler yumuşamaya başladığında levrek ve karidesi ekleyin Biber salçası, safran, 1 bardak tavuk suyu ve tuz ekleyip su azalana kadar kısık ateşte pişirin![]() Maydanozu yıkayıp süzün ve kıyın 1 bardak pirinci yıkayıp süzün Kalan zeytinyağını geniş ve yayvan bir tencerede ısıtın Pirinci ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun Suyu ekleyip diri kıvamda pişirin Deniz ürünleri, tavuk eti, biberler ve domates dilimlerini pilavın üzerine dizin Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin Ocaktan indirip üzerine maydanoz serpin Ilık olarak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|