Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
japonya, nabeyaki, udon

Nabeyaki Udon (Japonya)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nabeyaki Udon (Japonya)





3-4 ıspanak yaprağı
Yarım pırasa
Yarım havuç
2-3 shitake mantarı
1 yaprak Çin lahanası
2 çorba kaşığı soya yağı
190 gr udon (noodle veya erişte)
2 su bardağı balık suyu
1 yumurta

Nabeyaki udon:
Sebzeleri yıkayıp süzün Pırasayı dilimleyin Havucu uzunlamasına ortadan ikiye kesip tekrar enine ikiye kesin Mantarların üzerine bıçakla çizgiler çizin Çin lahasını iri parçalar şeklinde doğrayın

Soya yağını tavada kızdırıp sebzeleri soteleyin Tavayı ocaktan alın Balık suyunu 'nabe' adını verdikleri güveç kabına alıp ocakta ısıtın Udonları ekleyip hafifçe yumuşayana kadar pişirin Sebzeleri ekleyip 5-6 dakika daha pişirin Üzerine 1 yumurtayı kırıp güveç kabını ocaktan indirin Özel kaşığı ve kâsesi içinde servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.