Biberli Ve Domatesli Çinekop |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biberli Ve Domatesli Çinekop![]() 1 kg çinekop 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 kahve fincanı beyaz şarap 1 kahve fincanı su 5~6 sivribiber 1 soğan 3 domates Yarım demet maydanoz Tuz karabiber Süslemek için 1 dolmalık kırmızı biber Birkaç yaprak taze fesleğen Biberli ve domatesli çinekop: Soğanın kabuğunu soyup halka şeklinde doğrayın Domateslerin kabuklarını soyup dilimleyin Maydanozu temizleyip kıyın Biberleri temizleyip halka şeklinde kesin![]() Sosu için, zeytinyağı, şarap, su, tuz, kıyılmış maydanoz ve karabiberi büyük bir kaseye alıp karıştırın ![]() Balıkları ayıklayıp yıkayın Yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerlerine soğan, biberler ve dilimlenmiş domatesleri yerleştirin Üzerine sosu gezdirerek dökün Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin![]() Fırından çıkarıp servis tabağına alın ve ılınmaya bırakın Kırmızı biber ve taze fesleğen yapraklarıyla süsleyip Iık servis yapın
|
|
|
|