Hindili Lazanya Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindili Lazanya Böreği![]() 200 gr lazanya 150 gr kemiksiz hindi eti 20 gr un 2 havuç 2 soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çay bardağı sıcak su 50 gr lor peyniri 2 taze soğan sapı Tuz Hindili lazanya böreği: Hindi etini tavla zarı şeklinde doğrayın Soğanları soyup kıyın Havuçları temizleyip zar şeklinde doğrayın Taze soğan saplarını kıyın![]() Yağı tencerede ısıtıp soğan, et ve havucu karıştırarak 5 dakika soteleyin Üzerine sıcak suyu ilave edip kapağını kapatın Et ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin Unu 2 kaşık soğuk suda ezip kaynamakta olan hindili sebzeye ekleyin Karıştırıp tencerenin kapağı açın ve sos iyice koyulaşıncaya kadar pişirin![]() Lazanyayı kaynar tuzlu suda (paketteki tarif gibi) haşlayın Süzüp soğuk sudan geçirin Fırın tepsisini yağlayıp bir kat lazanyayı döşeyin Üzerine hindili karışımın yarısını yayıp peyniri serpiştirin İkinci kat lazanyayı serip kalan hindili karışımı ekleyin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin Taze soğan sapını serpiştirip dilimleyin Sıcak servis yapın
|
|
|
|