Fish Sayadie |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fish Sayadie![]() 150 gr lagos balığı filetosu 40 gr basmati pirinci Yarım nar 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı yenibahar 1 buçuk su bardağı su 250 gr ayçiçeğiyağı 3 frenksoğanı 1 dal zahter 50 ml krema 1 çay kaşığı safran 20 gr yeşil mercimek Yarım limon Tuz karabiber Fish Sayadie: *Pirinçleri yıkayıp ayçiçeği yağında kavurun Yeşil mercimek, kimyon, yenibahar ve tuzu ekleyip, 1 5 su bardağı sıcak suyu ekleyin Demlenmeye bırakın *Balık filetosunu tuz ve karabiberle tatlandırarak ızgarada pişirin Kremaya safran, limon, tuz ve karabiberi ilave edip sos haline getirin![]() *Sosu balığın üzerine dökün Nar taneleri, kızarmış soğan, frenksoğanı ve zahtare ile süsleyerek servis yapın Kızarmış soğan dilimleri için Yarım soğanı yuvarlak dilimleyin 1 yumurtayı bir kabın içinde çırpın Her soğan dilimini önce yumurtaya sonra una batırıp ayçiçeği yağında kızartın Fish Sayadie artık hazır, afiyet olsun
|
|
|
|