Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, çıkın

Cevizli Çıkın

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Çıkın





1 adet yumurta
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 paket oda sıcaklığında margarin
1 paket buğday nişastası
1/2 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
1/2 çorba kaşığı kakao
1/2 kase dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Cevizli Çıkın :
Margarin, pudra şekeri, yumurtayı derin bir kapta karıştırınız Nişasta, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyin Malzemeyi yoğurun Hamurdan limon büyüklüğünde bir parça koparın, bu parçaya kakao ekleyip, küçük parçalar ekleyip elimizle uzunlamasına yuvarlayacağız

Not: Cevizli çıkınımızı fiyonk ile bağlamak için kullanacağız( Kakaolu şeritler) Kalan hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp içli köfte gibi parmakla bastırıp, içini oyacağız İçlerini dövülmüş cevizli şeker karışımı veya antep fıstığı ile doldurun 150 derece de üstü pembeleşene kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.