![]() |
Dana Salatalı Tortilla Külahları (İtalya) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dana Salatalı Tortilla Külahları (İtalya)![]() Malzemeler 200 gr un ½ tatlı kaşığı tuz 3 çorba kaşığı margarin 175 gr yağsız dana fileto (küçük ince parçalar halinde doğranmış) ½ çorba kaşığı zeytinyağı ½ yeşil salata (yaprakları ayrılıp iyice yıkanmış, süzülmüş, kurulanmış ve kıyılmış) 1 küçük tatlı sivri biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra doğranmış) 1 küçük tatlı kırmızı biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra doğranmış) 1 küçük sarı biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra doğranmış) 1 küçük salatalık (uzunlamasına ikiye kesilip varsa çekirdekleri ayıklandıktan sonra ince doğranmış) 2 taze soğan (ayıklanıp doğranmış) 5 kalamata zeytini (çekirdekleri çıkarılıp doğranmış) 3 domates (her biri dörde ya da altıya bölünmüş) Limonlu Marinat 1 yeşil acı sivri biber (ince kıyılmış) 1 limon (kabuğu rendelenip suyu sıkılmış, süzülmüş) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) ½ çorba kaşığı zeytinyağı Bir tutam taze çekilmiş karabiber Limonlu ve Sirkeli Salata Sosu 1 yeşil acı sivri biber (ince kıyılmış) ½ çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu ½ tatlı kaşığı salça ½ çorba kaşığı kırmızı şarap sirkesi (ya da üzüm sirkesi) 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze tarhun (ya da ½ tatlı kaşığı kuru tarhun) Bir tutam tuz Bir tutam taze çekilmiş kara biber Hazırlanışı Tortilla hazırlamak için bir kasede un ve tuzu karıştırıp elinizle ovalayarak margarini yedirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|